ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ

Δικαίωση της ΕΔΕΜ από το ΣτΕ

Οι Έλληνες δημιουργοί, μετά από πολύμηνο αγώνα, δικαιώνονται σήμερα για την επιλογή τους να συστήσουν και να εκπροσωπηθούν από το δικό τους Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, μακριά από εμπλοκές και παθογένειες του παρελθόντος.

Η ελληνική Δικαιοσύνη μίλησε στο ανώτατο επίπεδο και ήταν απόλυτα σαφής. Σήμερα Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις αποφάσεις της με αριθμούς 2105/2021 και 2106/2021 απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της Αυτοδιαχείρισης κατά της άδειας λειτουργίας της ΕΔΕΜ και των σχετικών αποφάσεων της ΕΥΕΔ για την ίδρυση της ΕΔΕΜ ενώ έκρινε ότι, με βάση τον αριθμό των μελών της και το εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο της, η ΕΔΕΜ είναι ένας απόλυτα βιώσιμος Οργανισμός.

Η μάταιη προσπάθεια της Αυτοδιαχείρισης να αποτρέψει τους δημιουργούς από το να διαλέξουν αυτοί ποιος ΟΣΔ θα διαχειρίζεται τα δικά τους δικαιώματα κατέρρευσε.

Η ΕΔΕΜ και οι δημιουργοί που εκπροσωπεί δικαιώθηκαν.

Η ΕΔΕΜ παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της να προστατευθούν με κάθε τρόπο τα πνευματικά δικαιώματα των δικαιούχων της και θα συνεχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία ενός ενιαίου και ισχυρού ΟΣΔ, προς όφελος όλων.

 

Aπόφαση ΣτΕ Ολομ 2105/2021 (Περίληψη)

Aπόφαση ΣτΕ Ολομ 2106/2021 (Περίληψη)

Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ