Συνεργασία της ΕΔΕΜ με τις Ενώσεις Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης και Κασσάνδρας Χαλκιδικής

synergasia e

Με σημαντικά αποτελέσματα, τόσο προς όφελος των επαγγελματιών εστίασης και διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής  όσο και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Ένωσης Δικαιούχων ΕΔΕΜ», πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων τους στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Στη συνάντηση, τους επιχειρηματίες εκπροσώπησε  ο Πρόεδρος της Ένωσης και Περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ Θεσσαλονίκης -Χαλκιδικής κ. Γιάννης Φιλοκώστας, ο Γ.Γ. της Ένωσης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης, ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Παναγιώτης Καρασαββίδης και ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Εστίασης & Διασκέδασης Κασσάνδρας Χαλκιδικής κ. Βασίλης Τρέλλης. Από την ΕΔΕΜ συμμετείχαν ο Διευθυντής Δημόσιας Εκτέλεσης κ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο Εκπρόσωπος των εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης—Χαλκιδικής κ. Γιάννης Μπογδαμπεϊδης.

Οι Ενώσεις Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης και Κασσάνδρας Χαλκιδικής που αριθμούν περίπου 800 μέλη,  προσκάλεσαν την ΕΔΕΜ τον Οργανισμό  που εκπροσωπεί πάνω από 3.200 δημιουργούς και είναι  μέλος της CISAC (Διεθνούς Συνομοσπονδίας ΟΣΔ για τα εκτελεστικά δικαιώματα), να αναζητήσουν λύσεις στήριξης του κλάδου ενόψει των πιέσεων που δέχεται. Η ΕΔΕΜ ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις για τη νόμιμη αδειοδότηση των επιχειρήσεων στη δημόσια εκτέλεση μουσικής.

Συγκεκριμένα:

  • Παρουσιάστηκε αναλυτικά η μείωση του Αμοιβολογίου του Οργανισμού στις χρήσεις μουσικής για το έτος 2023.
  • Στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού, η ΕΔΕΜ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των Ενώσεων Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ για σημαντικές εκπτώσεις στις      οφειλές μελών για χρήσεις μουσικής παρελθόντων ετών, με παράλληλη ευνοϊκή ρύθμιση αυτών σε μηνιαίες δόσεις.
  • Αποφασίστηκε η συνεργασία του Οργανισμού με τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Παρά τις αντίξοες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες, οι Ενώσεις των Επαγγελματιών Εστίασης και Διασκέδασης Θεσσαλονίκης και Κασσάνδρας Χαλκιδικής συνεχίζουν να δίνουν  καθημερινό αγώνα για τη στήριξη των μελών τους,  υιοθετώντας  λύσεις σε καθημερινά επείγοντα προβλήματα που ανακύπτουν. Η ΕΔΕΜ είναι  σύμμαχος και συμπαραστάτης στην προσπάθεια τους αυτή,  πιστεύοντας ότι μόνο ΜΑΖΙ με τους χρήστες και ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ μπορούν να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις της δύσκολης συγκυρίας και ταυτόχρονα να  στηριχθεί η Ελληνική μουσική δημιουργία.