Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΕΜ

gabriel gurrola 2uuhmzechdc unsplash

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΜ

Η Αυτοδιαχείριση για άλλη μια φορά δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΔΕΜ

Σήμερα 24/6/20, στις 16.00, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη, η ΕΔΕΜ θα βρισκόταν επιτέλους με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για να ξεκινήσει μια έντιμη διαπραγμάτευση για πιθανή συγχώνευση των δύο Οργανισμών προς όφελος του συνόλου των δημιουργών. Παρά την σωρεία εκκρεμών  δικαστικών προσφυγών εκ μέρους της Αυτοδιαχείρισης εναντίον της σύστασης της ΕΔΕΜ, ομόφωνα το ΔΣ της ΕΔΕΜ από τις 25/5/20 αποφάσισε θετικά για την έναρξη των συνομιλιών την επομένη της εκδίκασης δύο εξ αυτών ενώπιον του ΣΤΕ.

Λίγες ώρες μετά την εκδίκαση, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ προχώρησε σε νέα δικαστική ενέργεια εναντίον μας και εναντίον του Υπουργείου Πολιτισμού ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ για την μεταφορά της δραστηριότητας της ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ.  Μια μέρα πριν από το συμφωνημένο ραντεβού! Τους ζητήσαμε να την ανακαλέσουν  και ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα το κάνουν το πρωί, ως ελάχιστη προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, δεν το έκαναν. Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι δεν προέβησαν σε ανάκληση όπως είχε συμφωνηθεί  γιατί  θέλουν  να ασκήσουν  το δικαίωμα προσφυγής ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Η πάγια θέση της ΕΔΕΜ είναι να ανασταλούν όλες οι εχθρικές δικαστικές κινήσεις τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή από 24/6/2020 έως 24/7/2020, ώστε οι συζητήσεις να γίνουν σε καλό κλίμα.

Θέλουμε εδώ να σημειώσουμε πως ενώ έχουμε πολλούς λόγους να κινηθούμε κι εμείς δικαστικά απέναντί της, δεν το κάνουμε γιατί βλέπουμε το κοινό καλό, το δάσος και όχι το δέντρο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την Υπουργό Πολιτισμού για την  πρωτοβουλία της και να δεσμευτούμε πως είμαστε απόλυτα ανοιχτοί σε άμεση έναρξη συζητήσεων, ώστε να σταματήσει αυτός ο τραγικός για όλους πόλεμος, μόλις δεχθεί η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  να μπει σε ειρηνική συζήτηση χωρίς πιστόλια κάτω από το τραπέζι.

κατεβάστε το δελτίο τύπου από εδώ