Το τραγούδι στη ζωή μας ως συνδετικός δεσμός

site

Παρακολουθήστε το βίντεο της εκδήλωσης “Το τραγούδι στη ζωή μας ως συνδετικός δεσμός” η οποία θα έλαβε χώρα στις 11 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι), στις 19:00.

Σε αυτήν την εκδήλωση – αφιέρωμα στη συνδετική δύναμη της μουσικής, διάρκειας δύο ωρών, δύο σπουδαίοι εισηγητές ξεδίπλωσαν τις σκέψεις και τη γνώση τους γύρω από τον ιδιαίτερο ρόλο του τραγουδιού στη σύγχρονη κοινωνία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ως μέσου ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμό από τη Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ κα Λούκα Κατσέλη και ομιλία από τον καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κο Βασίλη Καραποστόλη. Την συζήτηση συντόνισε η στιχουργός και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΕΜ κα Λίνα Νικολακοπούλου.

Τις εξαιρετικές εισηγήσεις των ομιλητών πλαισίωσαν μουσικά με τις μελωδικές ερμηνείες τους οι Βίκυ Καρατζόγλου, Απόστολος Κίτσος, Παναγιώτης Λάμπουρας και Θοδωρής Νικολάου, οι οποίοι με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο και τον Δημήτρη Ρέππα στο μπουζούκι και την κιθάρα, θύμισαν στο κοινό αγαπημένα τραγούδια και ανέδειξαν με τον δικό τους εκφραστικό την ισχυρή σύνδεση της μουσικής με την κοινωνική συνοχή. Η μουσική βραδιά συνεχίστηκε με τη συμμετοχή έκπληξη του Χρήστου Νικολόπουλου.