ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

stamatis kraounakis

*Οι απόψεις τρίτων που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα edemrights.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σταμάτης Κραουνάκης: Είμαστε παιδιά ενός πολύ μεγάλου Πολιτισμού

Και δεν έχει κανένα νόημα, την ώρα της πανδημίας, του αλαλούμ των εμβολίων, της διάλυσης της αγοράς, μέσα στον πανικό Και στον κορωνοϊό, Να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Θα ήμασταν ήσυχοι και συνεπείς αν βλέπαμε κι από την πολιτεία να είναι συνεπίκουρη στην υπομονή μας.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, που ξεκίνησε η μάχη μας, για τα πνευματικά δικαιώματα, Μέχρι τώρα με το θέμα της έκθεσης καλλιτεχνών από καταγγελίες, και την μαύρη μούγκα, όσον αφορά, το δημόσιο χρήμα και τις κρατικές σκηνές, το σινεμά, τη μουσική το χορό, τα εικαστικά, Ο ρόλος του υπουργείου, της υπουργού Και της κυρίας που την πάρα τρέχει διευθύνοντας το γραφείο επικοινωνίας, είναι πλημμελής το λιγότερο. Ούτε μία κίνηση σοβαρότητας, ούτε μία κίνηση, Που να περιέχει αλληλεγγύη, έννοια για τους καλλιτέχνες, σκέψη, επενδυτικότητας στις υπάρχουσες δυνάμεις, και, Άρα, μπορεί ο καθένας από μας αν συνοψίσει τις κινήσεις, Να δει ότι πίσω απ’ όλα ελλοχεύει το εξής. Γκρουπάρισμα προς μεταπώληση όλου του πολιτιστικού δυναμικού της χώρας.

Κατά την κρίση μου Αυτό δεν αποτελεί στοιχείο πολιτικής βούλησης μόνο της χώρας μας, αλλά συγκεκριμένη οικονομική πολιτική των κέντρων εξουσίας του πλανήτη, για να τσουβαλιάστουν μπιρ παρά, Πολιτισμοί, χώρες, τοπικά προϊόντα, τέχνη, μνημεία. Ότι δηλαδή αποτελεί το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε τόπου. Ακούγεται εφιαλτικό, και είναι.

Αν πράγματι αυτό είναι το σενάριο, και όλα δείχνουν ότι αυτό είναι, Μέσα στον πανικό της πανδημίας, με το αίσθημα του κόσμου τρομερά καταπιεσμένο, φοβισμένο, Και γεμάτο ανασφάλεια για το μέλλον, μπορεί να διανοηθεί κάποιος εύκολα, πόσο γρήγορα μπορεί να επιτευχθεί το υποτιθέμενο ζητούμενο. Εύκολα με την υποχρεωτική ένδεια, θα αγοραστούμε όλοι οι καλλιτέχνες πολύ φθηνά, από τα ιδρύματα. Η δουλειά μας είναι Να αντισταθούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα.

Κάθε λαός της Ευρώπης, του κόσμου, οφείλει αυτή τη στιγμή να ορθώσει ανάστημα υπερασπιζόμενος τον τόπο του, την ιστορία του, τα ήθη και τα Έθιμα του και να τα τοποθετήσει ο ίδιος, στον πάγκο των αγορών, στην τιμή που εκείνος επιθυμεί. Είναι πολύ επικίνδυνο κάτω από το κλίμα του γενικού εκφοβισμού να ξεπουληθούν οι ζωές μας και κυρίως το μέλλον μας για πάντα, αντί πινακίου φακής στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη πλήρης υποδούλωση και απώλεια κάθε δεδομένου που χαρακτηρίζεται ταυτότητα πολιτιστική ταυτότητα ύπαρξης. Χαμένο για πάντα Διαβατήριο στον κόσμο, με τις τεράστιες πολιτιστικές αποσκευές ο κάθε λαός και κάθε χώρα.

Πρέπει κατά τη γνώμη μου να πολεμηθεί με κάθε τρόπο αυτή η πολιτική. Και θα εκφράσω δυνατά κι άλλον ένα φόβο. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ότι αυτό δεν θα είναι μέσα στις υποχρεώσεις, οποιασδήποτε αστικής κυβέρνησης. Η υπερχρέωση των χωρών του νότου της Μεσογείου Έχει ήδη προϋπογράψει την υποθήκευση. Υπάρχει ακόμα χρόνος να αντιδράσουμε και πρέπει να Αντιδράσουμε, με κάθε τρόπο. Έχει αποδειχθεί ότι με τη μάχη και την αντίδραση επιτυγχάνονται πολλά και μπαίνουνε φρένα στην διάλυση.

Σταμάτης Κραουνάκης 5, Φεβρουαρίου του 21 για το διαδικτυακό περιοδικό http://reformer.gr