ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Στην υπογραφή σημαντικής σύμβασης για τα πνευματικά δικαιώματα προχώρησε η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής με την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α).

Αθήνα, Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική συμφωνία της ΕΔΕΜ με την ΕΙΙΡΑ για τα πνευματικά δικαιώματα μουσικών έργων!

Στην υπογραφή σημαντικής σύμβασης για τα πνευματικά δικαιώματα προχώρησε η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής με την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α). Η συμφωνία αυτή, σηματοδοτεί την περαιτέρω εξομάλυνση της ραδιοφωνικής αγοράς και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την καταβολή των δικαιωμάτων στους δικαιούχους και δημιουργούς, έργα των οποίων μεταδίδονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς-μέλη της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.

Η σύμβαση που υπεγράφη καλύπτει χρήσεις για τα έτη 2018-2021 με δυνατότητα παράτασης, ενώ, ειδικότερα, οι άδειες ραδιοφωνικής μετάδοσης μουσικού ρεπερτορίου αφορούν κάθε τεχνική μέθοδο και τεχνολογία (π.χ. αναλογική, ψηφιακή μετάδοση, κλπ.), δορυφορική μετάδοση, μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος μέσω τηλεπικοινωνιακών συστημάτων (smartphones κλπ.), καθώς και μετάδοση μέσω διαδικτύου (streaming, αλλά και on demand).

Η ΕΔΕΜ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την αδειοδότηση μεγάλων χρηστών μουσικής, έχοντας πλέον συνάψει σημαντικές για τα πνευματικά δικαιώματα και τους δημιουργούς συμφωνίες. Ενδεικτικά, έχει υπογράψει σύμβαση με το Κ.Ε.Ε.Ε (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος),  με τις Ε.ΔΗ.ΡΤ.ΜΜΕ.Ε. (Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ. Ελλάδας) και Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) καθώς και με όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ των οποίων ΕΡΤ, COSMOTE TV, ANTENNA, STAR CHANNEL, ALPHA, ΣΚΑΙ, OPEN και MEGA. Παράλληλα, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας προς όφελος των δικαιούχων της και των πνευματικών δικαιωμάτων.