ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΡΘΕ Η ΕΔΕΜ ΜΕ TH DEEZER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

square socialmediaposts 31

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΔΕΜ –  DEEZER ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η  Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ συνεχίζει με επιτυχία τις προσπάθειές της για τη διεύρυνση των πηγών εσόδων για τους δικαιούχους της, υπογράφοντας συμφωνία για την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων με τον ψηφιακό πάροχο  Deezer για την εδαφική περιοχή της Ελλάδας.

Η Deezer είναι μία από τις παλαιότερες streaming μουσικές ψηφιακές υπηρεσίες. Ιδρύθηκε  στη Γαλλία το 2007 και σήμερα είναι διαθέσιμη σε 180 χώρες, με ένα κατάλογο που περιλαμβάνει πάνω από 73 εκατομμύρια ηχογραφήματα και 30.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τις στατιστικές μετρήσεις της μουσικής αγοράς, η Deezer αποτελεί μία σταθερή επιλογή στις προτιμήσεις του μουσικόφιλου κοινού έχοντας πάνω από 16 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 7 εκατομμύρια τουλάχιστον είναι συνδρομητές των υπηρεσιών του.

Στη σύμβαση  που υπέγραψαν πρόσφατα η ΕΔΕΜ και η Deezer, προβλέπεται η καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων για όλες τις  μουσικές υπηρεσίες, όπως: Premium Service (πρόσβαση στην υπηρεσία streaming έναντι συνδρομής), HiFi Service (υψηλής πιστότητας streaming έναντι συνδρομής), Family Premium (συνδρομητική υπηρεσία με έως 6 λογαριασμούς για μέλη της ίδιας οικογένειας), Free Streaming Service (δωρεάν πρόσβαση με υποχρεωτική ακρόαση διαφημίσεων). Η σύμβαση έχει διάρκεια έως τις 31/12/2023 και η ισχύς της  ξεκινά από 7/6/2020, καλύπτοντας αναδρομικά όλη τη διαχειριστική περίοδο της ΕΔΕΜ.