“Το τραγούδι στη ζωή μας ως συνδετικός δεσμός” Μία ξεχωριστή εκδήλωση της ΕΔΕΜ για το ρόλο του τραγουδιού στην κοινωνία μας

site

“Το τραγούδι στη ζωή μας ως συνδετικός δεσμός”

Μία ξεχωριστή εκδήλωση της ΕΔΕΜ για το ρόλο του τραγουδιού στην κοινωνία μας

 

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΔΕΜ «Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής», πιστή στην αποστολή της για την ανάδειξη και υποστήριξη διαχρονικά του ελληνικού τραγουδιού και των δημιουργών του, διοργανώνει μία ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση με θέμα “Το τραγούδι στη ζωή μας ως συνδετικός δεσμός”, η οποία θα λάβει χώρα στις 11 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του Gazarte (Βουτάδων 34, Γκάζι), στις 19:00.

Σε αυτήν την εκδήλωση – αφιέρωμα στη συνδετική δύναμη της μουσικής, διάρκειας δύο ωρών, δύο σπουδαίοι εισηγητές ξεδιπλώνουν τις σκέψεις και τη γνώση τους γύρω από τον ιδιαίτερο ρόλο του τραγουδιού στη σύγχρονη κοινωνία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ως μέσου ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τη Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ κα Λούκα Κατσέλη και ομιλίες από τον καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κο Βασίλη Καραποστόλη, την καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Ευθυμίου. Την συζήτηση θα συντονίσει η στιχουργός και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΕΜ κα Λίνα Νικολακοπούλου. Ακολουθεί συναφής με το θέμα επιλογή τραγουδιών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:

  • Χαιρετισμός από την κα. Λούκα Κατσέλη, Γενική Διευθύντρια ΕΔΕΜ.
  • Ο κ. Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα μιλήσει για τη θεραπευτική δύναμη του τραγουδιού στην εισήγησή του με τίτλο «Τι προσφέρει και τι θεραπεύει το τραγούδι».
  • Η κα Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα αναλύσει τον συμφιλιωτικό ρόλο του τραγουδιού.
  • Η κα Λίνα Νικολακοπούλου, Στιχουργός και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΔΕΜ, θα εξετάσει τη σχέση κοινού και δημιουργού.
  • Συμμετοχή κοινού με ερωτήσεις και συζήτηση.
  • Ακολουθεί συναφής με το θέμα επιλογή τραγουδιών

Σας προσκαλούμε να γίνετε κι εσείς μέρος αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, να μοιραστούμε την εμπειρία της μουσικής ως δυνατό εργαλείο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και να βιώσουμε στην πράξη το σημαντικό ρόλο του τραγουδιού στην κοινωνία μας.

Για την είσοδό σας στην εκδήλωση, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τις εγγραφές σας πατήστε εδώ.