ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΔΕΜ_ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

no image

Η ΕΔΕΜ δικαιώθηκε για ακόμη μία φορά, επιτυγχάνοντας μία ακόμη, ιδιαίτερα σημαντική, δικαστική νίκη κατά της Αυτοδιαχείρισης.

Με την υπ’ αριθ. 2257/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίφθηκε στο σύνολό της η Αγωγή που είχε ασκήσει η Αυτοδιαχείριση, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΥΕΔ του 2019, που είχε αποφασίσει ότι η ΕΔΕΜ θα είναι ο Οργανισμός που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων των δικαιούχων της ΕΥΕΔ.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στο σύνολό της την Αγωγή, κρίνοντας ότι και οι οκτώ λόγοι που επικαλέστηκε η Αυτοδιαχείριση είναι μη νόμιμοι. Υιοθέτησε δε πλήρως την επιχειρηματολογία και τους ισχυρισμούς τόσο της ΕΔΕΜ, όσο και του ΟΠΙ.

Τον Οργανισμό μας εκπροσώπησε στη συγκεκριμένη δίκη ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΔΕΜ κ. Στέλιος Παπαηλίας.

Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία για την ΕΔΕΜ η πολυετής, πολυεπίπεδη και ιδιαίτερα έντονη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε η Αυτοδιαχείριση από το 2018 αρχικά κατά της ΕΥΕΔ, και εν συνεχεία κατά της ΕΔΕΜ και των μελών μας. Επισφραγίζεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο η νομιμότητα και η εγκυρότητα όλων των διαδικασιών της προηγούμενης περιόδου, και το κυριότερο δικαιώνονται με τον πλέον εμφατικό τρόπο οι αγώνες, οι προσπάθειες και οι επιλογές των δημιουργών και τα μελών τόσο της ΕΥΕΔ, όσο και της ΕΔΕΜ.