Η ΕΔΕΜ αποχαιρετά το Γιάννη Πουλόπουλο

Γιάννης Πουλόπουλος

Η ΕΔΕΜ αποχαιρετά με συγκίνηση το μεγάλο ερμηνευτή Γιάννη Πουλόπουλο, τη βελούδινη φωνή του ελληνικού κινηματογράφου. 

Εφυγε σήμερα, 24 Αυγούστου σε ηλικία 79 ετών, ο Γιάννης Πουλόπουλος μετά από χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος, αποτέλεσε μια από τις εμβληματικότερες μορφές της ελληνικής δισκογραφίας και του Νέου Κύματος. Με τη φωνή του, έχει ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους. Όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει και με τη φωνή του έχει ντύσει τις χαρές, τις λύπες και τις γιορτές των περισσοτέρων από μας.

Ως ερμηνευτής τραγούδησε έργα των Γιώργου Ζαμπέτα, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κατσαρού, Γιώργου Κριμιζάκη, Μάνου Λοϊζου,  Μίμη Πλέσσα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Λευτέρη Παπαδόπουλου και Γιάννη Σπανού.  “Το Άγαλμα”, “Πάμε για ύπνο Κατερίνα”, “Καμαρούλα μια σταλιά”, “Όλα δικά σου μάτια μου” αποτελούν μόνο λίγες από τις επιτυχίες που στόλισε με τη φωνή του ο αξέχαστος ερμηνευτής. 

Ο Γιάννης Πουλόπουλος, συνυπήρξε καλλιτεχνικά με τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου όπως η Καίτη Γκρέυ, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης καθώς και ο πρωτοεμφανιζόμενος εκείνη την εποχή Δημήτρης Μητροπάνος. 

Αδιαμφισβήτητο σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η συμμετοχή στις γνωστότερες και πιο πετυχημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1966), «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» (1967), «Μια κυρία στα μπουζούκια» (1968), «Γοργόνες και μάγκες» (1968), «Η Παριζιάνα» (1969) κ.α.

Από όλους εμάς στην ΕΔΕΜ, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Πουλόπουλου.